JučerJučer173
Ovog mjesecaOvog mjeseca1792

Počele pripreme za kolektivnu dženazu 01.06.2017. godine u Memorijalnom centru Gornja Kalesija PDF Ispis E-mail
Srijeda, 19 April 2017 00:00

OOdzI_2

Pripreme za organiziranje obilježavanja godišnjice zločina na civilima sa područja Zvornika i kolektivnu dženazi 1. juna su započele.

Jučer su predstavnici Udruženja porodica zarobljnih i nestalih lica općine Zvornik,  Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te lokalne vlasti usuglasili radnu verziju programa, koji će biti proslijeđeni predstavnicima džemata u kojima su bili masovni zločini i članovima porodica nestalih, u cilju izrade sveobuhvatnog i kvalitetnog programa.

OOdzI_3

Takođe su preuzeta konkretna zaduženja i obaveze članova Organizacionog odbora. Konstatovano je da je do sada identifikovano, te dobivena saglasnost za ukop pet skeletnih ostataka ubijenih 1992. godine.

Spisak do sada identifikovanih lica za kolektivnu dženazu koja će se obaviti 01.06.2017. godine u Memorijalnom centru Gornja Kalesija.

1. Buljubašić (Avdo) Asim rođen 10.08.1940. godine u Zvornik
2. Mehinagić (Abdulah) Ibrahim rođen  26.01.1952. godine u Zvorniku